حقوقی

بیمه خویش فرما

بیمه خویش فرما

بیمه خویش فرما یا بیمه اختیاری  برای افرادی طراحی شده است که کارمند یا کارگر کسب و کار یا سازمانی نیستند و نمی‌توانند از پوشش بیمه اجباری استفاده کنند. بیمه یک سرمایه‌گذاری بلند مدت به حساب می‌آید که افراد با پرداخت حق بیمه برای مدت زمان معلوم، می‌توانند در زمان بازنشستگی مستمری دریافت کنند.

شاید به جرأت بتوان گفت تنها بیمه‌ای که در بین اقشار مختلف جامعه مورد تأیید بوده و مقبولیت دارد، بیمه تأمین اجتماعی است. افراد می‌توانند به دو صورت اجباری و اختیاری تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند. در این مطلب قصد داریم بیمه خویش فرما تأمین اجتماعی را بررسی کرده و  با شرایط و تسهیلات مختلف این نوع پوشش بیمه‌ای آشنا شویم.

بیمه خویش فرما چیست؟

بیمه خویش فرما چیست

یکی از انواع پوشش‌های بیمه‌ای که توسط سازمان تأمین اجتماعی ارائه می‌شود، بیمه خویش فرما نام دارد. افراد می‌توانند بدون الزام به وجود کارفرما، حق بیمه تعیین شده را پرداخت کرده و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی از نوع اختیاری قرار بگیرند. در واقع افراد با انتخاب این نوع بیمه تأمین اجتماعی و پرداخت ماهانه حق بیمه، کارفرمای خود بوده و می‌توانند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته و از خدمات و تسهیلات آن بهره‌مند شوند. 

این بیمه برای افرادی که صاحب کسب و کار شخصی هستند و یا به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند بهترین گزینه برای ایجاد سابقه کار و همچنین بهره‌مندی از خدمات و تسهیلات تأمین اجتماعی است. حتی افرادی که در یک سازمان، صنعت یا کسب و کار مشغول به کار بوده و از سوی کارفرما تحت پوشش بیمه قرار ندارند می‌توانند با پرداخت حق بیمه اختیاری، از مزایای این نوع بیمه بهره‌مند شوند. 

انواع

به طور کلی  این بیمه شامل دو نوع می‌شود:

  • بیمه اختیاری: افرادی که مالک و صاحب کسب و کار نیستند یا در استخدام کسب و کار دیگری قرار ندارند و حتی تحت تکفل افراد دارای بیمه تأمین اجتماعی قرار ندارند می‌توانند با پرداخت 27 درصد از حق بیمه، به صورت اختیاری خود را بیمه کرده و از خدمات و تسهیلات آن بهره‌مند شوند. 
  • بیمه مشاغل آزاد: یکی دیگر از انواع بیمه خوش فرما مختص کسانی است که کسب و کار خود را دارند و به نوعی کارفرمای خود هستند. در بیمه مشاغل آزاد انواع مختلفی از خدمات وجود دارد که بیمه شونده می‌تواند با توجه به شرایط خود تعدادی از این خدمات یا تمام آن‌ها را انتخاب کند. در صورتی که فرد کلیه خدمات بیمه مشاغل آزاد را انتخاب کند، باید 27 درصد را به عنوان حق بیمه پرداخت کند. 

تفاوت بیمه خویش فرما با بیمه اجباری

تفاوت بیمه خویش فرما با بیمه اجباری

یکی از جنبه‌های تفاوت این بیمه با بیمه اجباری میزان حق بیمه‌ای است که فرد پرداخت می‌کند. در بیمه اختیاری افراد باید تقریبا 2.5 برابر بیمه اجباری، حق بیمه پرداخت کنند. در بیمه اجباری که از سوی کارفرما برای کارمندان و کارگران لحاظ می‌شود، حق بیمه‌ای که توسط افراد پرداخت می‌شود 7 درصد است و مابقی توسط کارفرما پرداخت می‌شود؛ در حالی که در بیمه خویش فرما تمام هزینه حق بیمه باید توسط فرد متقاضی پرداخت شود.

 یکی دیگر از تفاوت‌های بیمه اختیاری و اجباری در امکان دریافت بیمه بیکاری است. افرادی که از خدمات بیمه خویش فرما استفاده می‌کنند امکان استفاده از بیمه بیکاری را ندارند؛ مگر در شرایط بحران مانند همه‌گیری کرونا که باعث تعطیلی برخی از مشاغل و حرف شد، بیمه بیکاری به برخی از افراد تحت پوشش تعلق گرفت.

از دیگر جنبه‌های تفاوت بیمه اختیاری و اجباری تأمین اجتماعی، میزان بهره‌مندی از خدمات و تسهیلات درمانی است. افرادی که تحت پوشش بیمه اختیاری تأمین اجتماعی قرار دارند باید تعرفه بیشتری نسبت به بیمه اجباری پرداخت کنند که این میزان در حدود 14 تا 18 درصد برای خدمات درمانی است. 

شرایط لازم برای دریافت بیمه خویش فرما

افراد مختلف برای اینکه بتوانند تحت پوشش بیمه خویش فرما تأمین اجتماعی قرار گرفته و از خدمات و تسهیلات آن بهره‌مند شوند باید از شرایط لازم برخوردار باشند:

  • سابقه حداقل 30 روز پرداخت حق بیمه 
  • دارا بودن سن 18 تا 50 سال برای مرد و زن (در صورتی که فرد بالای 55 سال سن داشته باشد در پرداخت حق بیمه باید معادل مازاد سنی را پرداخت کند)
  • برخورداری از کد 10 رقمی بیمه تأمین اجتماعی
  • برخورداری از تابعیت ایرانی

در صورتی که افراد دارای شرایط فوق باشند می‌توانند برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی به صورت اختیاری اقدام کنند. اگر فردی از سابقه پرداخت حق بیمه به صورت خویش فرما برخوردار باشد و پس از مدتی در یک کسب و کار مشغول به فعالیت شود، می‌تواند از سابقه بیمه خود در محل کار جدید استفاده کند و تحت پوش بیمه تأمین اجتماعی از نوع اجباری قرار بگیرد.

نحوه و مراحل ثبت نام بیمه خویش فرما

ثبت نام بیمه خویش فرما

برای استفاده از مزایای بیمه خویش فرما تأمین اجتماعی و ثبت نام آن دو روش حضوری و غیر حضور وجود دارد. در روش حضوری فرد متقاضی باید به همراه مدارک مورد نیاز به نزدیک‌ترین شعبه بیمه تأمین اجتماعی محل سکونت خود مراجعه کند. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام بیمه خویش فرما به صورت حضوری به شرح زیر است:

  • اصل مدارک هویتی شامل کارت ملی، شناسنامه و کارت پایان یا معافیت خدمت برای آقایان
  • سه قطعه عکس در ابعاد 3 در 4

در صورتی افراد می‌توانند تحت پوشش بیمه خویش فرما قرار بگیرند که در زمان تقاضا کمتر از 9 ماه از آخرین قطع بیمه گذشته باشد و همچنین قبل از قطع آخرین حق بیمه پرداختی، 365 روز به صورت پیوسته تحت پوشش بیمه بوده باشد. 

روش دیگر ثبت نام بیمه خوییش فرما تأمین اجتماعی به صورت غیر حضوری و از طریقه سامانه خدمات الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی انجام می‌شود. متقاضیان پس از ثبت نام در سامانه samt.tamin.ir و مراجعه به آن، به روش زیر برای ثبت نامه بیمه اقدام می‌کنند: 

  • ورود به صفحه ویژه بیمه اختیاری از منوی بیمه شدگان
  • اعلام موافقت با ضوابط و مقررات بیمه خویش فرما
  • تأیید صحت اطلاعات
  • مشخص کردن مبلغ ماهانه پرداختی مورد نظر بر اساس توضیحات
  • تعهد به انجام معاینات اولیه در صورت نیاز به انجام آن
  • تأیید صحت اطلاعات نمایش داده شده و انتخاب گزینه پرداخت حق بیمه
  • انتخاب تعداد ماه‌های مورد نظر برای پرداخت حق بیمه
  • انتقال به درگاه پرداخت بانکی جهت پرداخت حق بیمه بر اساس تعداد ماه‌های انتخاب شده

باید توجه داشته باشید که اطلاعات مربوط به روش‌های پرداخت و مدارک مورد نیاز ممکن است در طول زمان تغییر کنند. بهتر است با سازمان بیمه تامین اجتماعی تماس بگیرید یا وب سایت رسمی آن را مشاهده کنید تا اطلاعات بروز و دقیقی را دریافت کنید.

مبلغ واریزی بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی افرادی که قصد دارند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند باید حق بیمه معادل 27 درصد حداقل دستمزد را به صورت ماهیانه پرداخت نمایند. بر این اساس حق بیمه خویش فرما با حداقل دستمزد 1،481،000 تومان است که فرد متقاضی باید به صورت ماهیانه پرداخت نماید. 

تفاوت نرخ‌های بیمه خویش فرما

بیمه خویش فرما یا اختیاری که به آن بیمه مشاغل آزاد نیز گفته می‌شود با 4 نوع نرخ حق بیمه مختلف در دسترس قرار دارد که افراد می‌توانند یکی از این بیمه‌ها را به عنوان بیمه اختیاری و مشاغل آزاد انتخاب کنند. کامل‌ترین نوع پوشش این بیمه، بر اساس حداقل نرخ دستمزد است که حق بیمه آن معادل 27 درصد بوده و باید به صورت ماهیانه توسط بیمه‌شونده پرداخت شود. نرخ‌های بیمه خویش فرما به شرح زیر است:

  •  حق بیمه 12 درصد: در صورتی که متقاضیان این نوع حق بیمه را انتخاب کنند مشمول خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی نیز می‌شوند. از این رو به این نوع از بیمه خویش فرما بیمه با بازنشستگی و فوت بازنشستگی 14 درصد گفته می‌شود که 12 درصد سهم بیمه شونده و 2 درصد سهم دولت است. 
  • حق بیمه 14 درصد: در این نوع از بیمه اختیاری نیز پرداخت مستمری بازنشستگی به بیمه‌شدگان و همچنین پرداخت مستمری به بازماندگان بیمه شده پس از فوت انجام می‌شود. در این نوع بیمه سهم دولت 2 درصد و سهم بیمه‌شونده 14 درصد است. 
  • حق بیمه 18 درصد: در این نوع بیمه نیز خدمات مستمری بازنشستگی به فرد بیمه شده و همچنین خدمات مستمری بازنشستگی به بازماندگان در صورت فوت قبل و بعد از بازنشستگی ارائه می‌شود. همچنین این گروه از بیمه‌شدگان تحت پوشش خدمات از کارافتادگی کلی ناشی از کار نیز قرار می‌گیرند اما از کارافتادگی جزئی و نقص عضو را شامل نمی‌شود.

حقوق بازنشستگی بیمه خویش فرما

حقوق بازنشستگی در بیمه خویش فرما بر اساس پرداخت حق بیمه در سال‌های بیمه شده محاسبه و پرداخت می‌شود. همانطور که گفته شد در حالت کلی، سازمان تامین اجتماعی ۲ نوع بیمه اختیاری خویش فرما و بیمه اختیاری مشاغل آزاد را برای افراد در نظر می‌گیرد که قوانین مخصوص به خود را دارند. بر اساس این قوانین مخصوص، حقوق بازنشستگی بیمه خویش فرما به هر دو دسته ذکر شده، محاسبه و سپس پرداخت می‌شود.

شرایط بازنشستگی

شرایط بازنشستگی بیمه خویش فرما

برای افرادی که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی به صورت اختیاری هستند، بازنشستگی تحت شرایط سابقه‌ای و سنی بررسی می‌شود:

  • شرط سابقه‌ای: مردان با حداقل 30 سال سابقه پرداخت بیمه و حداقل سن 50 سال و بانوان با حداقل 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه و حداقل سن 45 سال به صورت خویش فرما می‌توانند از تشهیلات بازنشستگی تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند. 
  • شرط سنی: مردان در صورتی که به سن 60 سال رسیده باشند و حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه خویش فرما داشته باشند می‌توانند از تسهیلات بازنشستگی بهره‌مند شوند. این شرط برای خانم‌ها 55 سال سن و حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه است. 

مستمری عادی بازنشستگی برای افراد در تأمین اجتماعی بر اساس حقوق 2 سال آخر کار و خدمت فرد است. در صورتی که حقوق فرد در 2 سال آخر به صورت ناگهانی افزایش داشته باشد، بر اساس 5 سال آخر مستمری بازنشستگی محاسبه می‌شود. 

مزایا و معایب بیمه خویش فرما

از مهم‌ترین مزایا و ویژگی‌های این بیمه تأمین اجتماعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برخوردای از تسهیلات درمانی بیمه تأمین اجتماعی
  • برخورداری از امکان بازنشستگی با در نظر گرفتن سابقه پرداخت حق بیمه خویش فرما
  • برخورداری از پوشش کمک هزینه از کارافتادگی در صورت حادثه
  • برخورداری از کلیه خدمات فوت و خدمات درمانی
  • بهره‌مندی از خدمات صدور و تمدید دفترچه بیمه
  • امکان صدور و تمدید دفترچه برای افراد تحت تکفل
  • بهره‌مندی از خدمات پرداخت هزینه‌های کفن و دفن و ارائه وسایل کمک پزشکی

معایب آن عبارت‌اند از: 

از مهم‌ترین معایب بیمه خویش فرما تأمین اجتماعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • پرداخت حق بیمه به صورت کامل توسط فرد متقاضی (معادل 27 درصد حداقل دستمزد)
  • عدم امکان برخورداری از کمک هزینه ازدواج
  • عدم امکان ارائه خدمات غرامت بارداری
  • عدم برخورداری از کارافتادگی ناشی از کار و نقص عضوهای جزئی
  • عدم امکان برخورداری از بیمه بیکاری

هزینه و حق بیمه خویش فرما در سال 1402

حق بیمه تأمین اجتماعی به صورت اجباری و اختیاری هر سال بر اساس نرخ حداقل حقوق تعیین می‌شود. میزان حق بیمه‌ای که افراد به عنوان حق بیمه اختیاری برای بهره‌مندی از خدمات و تسهیلات تأمین اجتماعی در سال 1402 باید بپردازند بر اساس نرخ حداقل حقوق، معادل 1.481.000 تومان به صورت ماهانه است. 

البته این مبلغ در صورت تغییر دستمزد، تغییر خواهد یافت. لازم به ذکر است که براساس آخرین بخشنامه‌های سازمان بیمه تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه‌ منطبق با شغل و حرفه تغییر می‌‌کند.

جمع‌بندی

بیمه تأمین اجتماعی را می‌توان فراگیرترین نوع بیمه در کشور دانست که به دلیل خدمات و تسهیلات درمانی که به بیمه‌شدگان ارائه می‌کند، مقبولیت زیادی در بین اقشار مختلف جامعه دارد.

کارمندان سازمان‌ها و ادارات و کارگران در هر شغل و صنعت باید به صورت اجباری توسط کارفرما تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند. اما افرادی که در هیچکدام از این گروه‌ها قرار نمی‌گیرند نیز می‌توانند با پرداخت حق بیمه خویش فرما، به صورت اختیاری تحت پوشش قرار گرفته و از خدمات و تسهیلات آن بهره‌مند شوند. شما می‌توانید برای دریافت وکیل بیمه تامین اجتماعی با همکاران ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا بیمه خویش فرما به کارت پایان خدمت نیاز دارد؟

خیر. برای بیمه اختیاری نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست.

در صورت وقفه در بیمه خویش فرما، چه اتفاقی می‌افتد؟

در صورت ایجاد وقفه، بیمه قطع می‌شود و باید برای ایجاد مجدد آن به کارگزاری مراجعه کرد.

 بیمه خویش فرما  شامل چه کسانی می‌شود؟

کسانی که توسط کارفرما بیمه نشده‌اند یا به صورت خود اشتغالی درآمد کسب می‌کنند، می‌توانند از این بیمه استفاده کنند.

3.6 از 5 - (14 رای)

73 دیدگاه در “بیمه خویش فرما

  1. ممنون از مقاله خوبتون

    1. مژگان گفت:

      سلام وقت بخیر
      بیمه ای که همسرم برای خودش و من رد میکنه سابقه کاری برای من هم محسوب میشه؟
      محل کارم یک ساله میرم بیمه برام رد میکنه
      این دو تا بیمه یکی هستن؟ینی همسرم نباید رد کنه؟

      1. فاطمه اسدی گفت:

        سلام وقت بخیر
        شما تحت پوشش همسرتون هستید برای شما سابقه جداگانه حساب نمیشه، باید از محل کار برای شما حق بیمه پرداخت بشه

      2. مسلمان گفت:

        من کارشناس نیستم ولی بیمه اجباری مقدم است و اگر آخر بیمه پردازی باشد ماده ۳۴ یعنی میانگین محاسبه می شود

    2. ژاله گفت:

      من سي سالمه و تا امروز هيچ گونه بيمه اي واريز نكردم
      ميخواستم ببينم ميتونم شروع به واريز بيمه خويش فرما كنم؟!

      1. fazaeli گفت:

        سلام میتونید بیمه خویش فرما و یا مشاغل آزاد برای خودتون رد کنید

  2. سوهانکی گفت:

    ببخشید بیمه خویش فرما همون بیمه اختیاریه؟

    1. mirzaei گفت:

      سلام. بله همونه.

  3. علی گفت:

    عالی خسته نباشید

  4. حسن گفت:

    با ۲۱ سال سابقه بیمه و۴۳ سال سن میتونم بیمه خویش فرما کنم؟؟

    1. mirzaei گفت:

      سلام بله میشه رد کرد و مشکلی نداره. برای خانم ها هم میشه بازنشسته شد.

    2. شهناز گفت:

      من ۱۷ سال پرداخت بیمه کارفرمایی دارم و ۲ سال وقفه افتاده و الان بیمه خویش فرما میخواهم پرداخت کنم و ۴۹ سال و ۷ ماه سن من هست آیا امکان پرداخت حق بیمه خویش فرما برای من هست .

      1. fazaeli گفت:

        سلام وقت بخیر ، بله امکانش هست فقط ممکنه نیاز به انجام معاینات باشه که شعبه بهتون اعلام میکنه

  5. Nasrin Ghasemi گفت:

    سلام خیلی وقته که ایران زندگی نمی‌کنم می تونم بیمه خویش‌فرما پرداخت کنم یا حتما باید پیوسته باشه

    1. mirzaei گفت:

      سلام. بستگی داره از آخرین زمانی که بیمه رد شده چقدر گذشته، شما خانم هستید یا آقا؟ و سنتون چقدره؟
      اگر زمان زیادی از آخرین بیمه گذشته باید معمولا معاینات رو انجام بدین.
      همین طور می تونید برای راهنمایی بیشتر و دقیق تر با شماره های 02166381825، 02166841241 تماس بگیرید.

    2. منصوره گفت:

      سلام،وقت بخیر،خانمی هستم با ده سال سابقه ی کار و بیمه،با پرداخت چند سال حق بیمه میشه بازنشسته شد؟

      1. فاطمه اسدی گفت:

        طبق قانون تامین اجتماعی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن
        یا ۱۰ سال سابقه و ۵۵ سال سن
        یا سی سال سابقه

  6. عباسی گفت:

    سلام
    من میتونم پسرم که تازه ۱۸ ساله شده و داره کلاس ۱۲ درس میخونه رو بیمه خویش فرما کنم واگر بعدا جایی استخدام شد خصوصی یادولتی منظورم قراردادی یا رسمی هست میتونه این بیمه رو انتقال بده و جزو سنوات خدمتش به حساب بیاد
    ممنون از شما

    1. mirzaei گفت:

      سلام. می تونید بیمه اختیاری یا مشاغل آزاد براشون رد کنید و اگر دانشجو هستند می تونید بیمه دانشجویی براشون لحاظ کنید. هر سه بیمه جز سابقه حساب میشه.

  7. حسین گفت:

    سلام
    شما در شرایط بیمه مشاغل آزاد می فرمایید که بالاترین نرخ حق بیمه معادل 18 درصد حقوق ماهیانه ثبت شده است که این حقوق مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی قرار می گیرد
    اما در مورد حق بیمه غیر اجباری و اختیاری می فرمایید که حق بیمه 27 درصد حقوق ماهیانه ثبت شده است؟
    تفاوت این دو در چیست
    بعنوان مثال اگر کسی بخواهد با همان حقوقی که قبل از بیمه مشاغل آزاد بصورت اجباری و توسط کارفرما پرداخت می شده ادامه بدهد و حق بیمه 18 درصدی پرداخت کند چه شرایط خاصی باید داشته باشد که از حق بیمه 27 درصدی خلاص شود؟

    1. mirzaei گفت:

      تفاون بیمه اختیاری و مشاغل ازاد در مزایای بیمه ها است. شما می تونید قرارداد بیمه اختیاری رو باطل کرده و بیمه مشاغل آزاد منعقد کنید.

  8. سجاد دویران گفت:

    سلام خسته نباشین من تقریبا 14 سال سابقه بیمه مشاغل آزاد دارم میخواستم دستمزد رو 50 درصد افزایش بدم آیا شدنیه یا تامین اجتماعی قبول نمیکنه

    1. mirzaei گفت:

      سلام. باید از شعبه تامین اجتماعی بپرسید.

  9. فرشاد حقیقی گفت:

    درود بر شما
    من ۲۷ سال سابقه بیمه اجباری دارم.اگه بخوام از کار استعفا بدم و سه سال باقی مانده رو بیمه خویش فرما بشم میتونم با همین سطح دستمزد فعلی ادامه بدم و هر سال هم افزایشش بدم؟؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام روز بخیر
      حداکثر مبلغ پرداخت بیمه اجباری میانگین سه ماه آخر هست و هرسال هم براساس افزایش قانونی افزایش پیدا میکند

  10. نبی الله گفت:

    سلام بر شما
    حداکثر حقوقی که در بیمه اختیاری به عنوان مشاغل آزاد میشه رد کرد تعریف،شده یا نه
    در واقع ما میتوانیم هر مبلغی را به عتوان اختیاری برا خودمون واریز کنیم ؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام وقت بخیر
      حداکثر حقوق میانگین حقوق سه ماه آخر می‌تونه باشه

  11. شهاب گفت:

    سلام اگر کسی تاحالا بیمه نشده باشه وبخواد برای اولین بار بیمه اختیاری بریزه میشه؟؟ یا باید قبلا سابقه بیمه داشته باشه

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام بستگی به سن دارد

  12. ابراهیم سردارامیرخیز گفت:

    باسلام،بنده سرپرست خانواده ی ۴ نفره هستم و ۵۷ سالمه با سابقه ی بیمه ۲۳ سال و برای ادامه ی سابقه از بیمه ی اختیاری استفاده کنم ، میخواستم بدونم که هر ماه چقدر باید پرداخت کنم که از کل مزایای تامین اجتماعی برای خودم و خانواده ام بهره مند شوم(خودم ، خانم و ۲ دختر)

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام وقت بخیر مبلغ بیمه اختیاری بستگی به میانگین حقوق سه ماه آخر داره. ۲۷ درصد اون مبلغ حق بیمه پرداختی شما میشه

    2. پری گفت:

      همسر من در یک شرکت برنامه نویسی کار میکرد با نزدیک ۷ سال سابقه بیمه. الان از اون شرکت درومده و داره دور کاری انجام میده برای یک شرکت دیگه. شرکت قبلی یک ماه رو بصورت سوری برای ما بیمه رد کرد و ما مبلغ ۷ میلیون برای بیمه و مالیات پرداخت کردیم. که این مبلغ برای ما سنگین بود. اگه بخواهیم این بیمه رو خودمون بصورت اختیاری پرداخت کنیم و از طریق شرکت نباشه آیا کمتر از ۷ میلیون میشه؟ چقدر میشه؟ ممنون

      1. فاطمه اسدی گفت:

        سلام می تونید از بیمه اختیاری و یا مشاغل آزاد استفاده کنید که مبلغش بسیار کمتر هست

  13. کریمی گفت:

    با سلام .میخواستم بپرسم در بیمه خویش فرما اگر وقفه چند روزه برای پرداخت حق بیمه در ماه پیش بیاد ،خدای نکرده اتفاقی (فوت)پیش بیاد ،حقوقی برای اعضای باقی مانده وجود داره یا خیر؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام اگر هنوز مهلت پرداخت داشته باشه، بله

  14. مهدی گفت:

    باسلام و وقت بخیر
    بنده ۱۸ ساله کارمند یکی از ارگانهای دولتی هستم با۴۸ سال سن و سابقه پرداخت ۱۸ ساله حق بیمه تامین اجتماعی،
    بدلایلی دارم از کار استعفا میدم.آخرین حکم حقوقی بنده حدود۱۵/۳۰۰ میباشد.آیادرصورت استعفامیتونم حدود۱۲سال حق بیمه رو تا بازنشتگی خودم بصورت بیمه خویش فرما پرداخت کنم؟
    لطفا بفرمائید حدود پرداختی حقه بیمه بنده به سازمان تامین اجتماعی با توجه به آخرین حکم حقوق سال ۱۴۰۳ من که ۱۵/۳۰۰/۰۰۰ تومان هست،چقدرمیشه؟
    باتشکر

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام بله می تونید ، میزان حق بیمه رو خود سازمان بهتون اعلام میکنه

  15. مهرشاد گفت:

    سلام وقت بخیر من حدود ۴ سال جایی کار میکردم که قرار بود هزینه بیمه را به من پرداخت کنه و من خودم بیمه ت یش فرما رد میکردم به علت عدم پرداخت حق بیمه من مجبور به شکایت از ایشان شدم و رای به نفع بنده صادر شد آیا ایشون میتونه بگه ما خودمون پول بیمه دادیم و جریمه و حق بیمه رو پرداخت نکنه و استناد کنه به بیمع خویش فرمایی که خودم ریختم؟حدود میزان جربمه ۴ ساله چقدر میشه از سال ۹۹ تا ۱۴۰۳

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام خیر
      بیمه جز قوانین آمره هست و هرگونه توافقی بر روی آن مورد تایید اداره کار و تامین اجتماعی نیست.
      میزان مبلغ رو تامین اجتماعی تعیین میکند

  16. زهره انتظاری گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    من تقریبا 12 سال سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم و نقریبا 10 سال شاغل نبودم میتونم از طریق بیمه پدرم بیمه بشم؟خانوم هستم 49 ساله
    البته پدرم فوت کردن و مادرم مستمری بگیرن

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام اگر مجرد هستید بله

  17. عارفه صالحی گفت:

    سلام . آیا خانم با ۴۶ سال سن و ۲۰ سال سابقه بیمه خویش فرما میتونه بازنشسته بشه و حقوق یک ماه کامل رو دریافت کنه؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام خیر
      برای استفاده از قانون بیست سال سابقه و ۴۲ سال سن باید حداقل ۶ ماه آخر بیمه پردازی از طریق بیمه اجباری باشد

      1. Kati گفت:

        اگر ۷ سال اول سابقه بیمه اجباری داشته باشه باز هم باید ۶ ماه اخر قبل از بازنشستگی بیمه اجباری بشه؟ یا همون اختیاری کافیه؟

        1. fazaeli گفت:

          سلام خانم هستید یا اقا؟ چند سال دارید ؟ این قانون برای خانم ها و قانون ۲۰-۴۲ هست

  18. فاطمه منانی گفت:

    سلام
    بیمه خویش فرما طب کار یا معاینه پزشک الزامی هست و اگر از موعدش بگذره بیمه قطع میشه؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام بله اگر بالای پنجاه سال هستید نیاز هست

  19. هما گفت:

    سلام وقت بخیر من مجردم و پدرم بازنشته مستمری تامین اجتماعی داره و منم تحت سرپرستی ایشون بیمه هستم.اگر بخوام برای خود بیمه خویش فرما ثبت نام کنم.تکلیف بیمه اولی چی میشه؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام می تونید بیمه مشاغل آزاد بدون درمان انتخاب کنید ، درمان تحت پوشش پدر باشید

  20. صالحی گفت:

    با سلام
    من ۱۷ سال سابقه کار داشتم و بنا به دلایلی ۱۰ ماه پیش اژ کارم استعفا دادم و الان میخوام برای خودم بیمه خویش فرما انجام بدم. امکانش هست؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام بله موردی نداره

  21. صادقیان گفت:

    سلام وقتتون بخیر ..کسی که خویش فرما باشد .میشه باهاش قرار دادبست؟مثل قرارداد بازاریابی
    درصورت بستن قرارداد هزینه های بابت هزینه بیمه که نباید کسر شد؟

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام اگر کسی جایی مشغول به کار بشه باید بیمه اجباری براشون رد بشه ، بیمه خویش فرما برای این افراد خلاف قانون هست

  22. یاسمین گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    آیا بیمه مشاغل آزاد هم جز بیمه خویش فرما محسوب میشه؟
    اگر دارای بیمه مشاغل آزاد باشیم، آیا برای آزاد سازی مدارک تحصیلی مشکلی پیش میاد؟ چون گفتند نباید دارای سابقه بیمه باشید. در اینجور مواقع بیمه اختیاری بهتر هست یا مشاغل آزاد؟ من هفته پیش خودم رو بیمه مشاغل آزاد کردم آیا امکان تغییر بیمه مشاغل آزاد به بیمه اختیاری وجود داره؟
    با تشکر از شما

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام با مشاغل آزاد هم میتونید مدرکتون رو آزاد کنید

  23. اسماعیل عربی گفت:

    سلام خسته نباشید
    من پسرم ۱۶ سالش است راهی است که بتونه بیمه خویش فرما داشته باشه یا حتما باید ۱۸ سالش بشه

    1. فاطمه اسدی گفت:

      سلام زیر ۱۸ سال امکان بیمه خویش فرما نیست

  24. ارسلان گفت:

    سلام. با بیمه اختیاری یا همان مشاغل آزاد میشه بیمه تکمیلی داشت؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام برای بیمه تکمیلی باید بیمه پایه داشته باشید برای اطلاعات بیشتر باید از بیمه های تکمیلی بپرسید

  25. معصومه گفت:

    سلام من از طريق پدرم تا قبل ازاينك برم سركار بيمه شدم و از تير ماه رفتم سركار بيمه من از طريق شركت پرداخت شد الان بيمه تير و مرداد ماه و پرداخت ميكنن شهريور ماه هم تا ٢٠ بودم اومدم بيرون از اون شركت ميخواستم بپرسم بخوام خويش فرما بيمه رو رد كنم بايد برم اون اداره بيمه اي ك پدرم منو از اول بيمه كرد درسته؟
    و اينك تا ٢٠ بيمه منو كار فرما رد كنه ما بقيشو خودم رد كنم اون ١٠ روز و تا ٣١ سابقه بيمه من خراب نميشه؟
    بد بخوام برم يه جا ديگ كار كنم از همونجا ادامه اين بيمه رد ميشه درسته؟ديگ از خويش فرما خارج ميشه ؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام برای اون ده روز باید در تاریخ 21 شهریور اقدام به ثبت بیمه مشاغل آزاد یا اختیاری می کردید

  26. Kati گفت:

    سلام
    کسی که یبار خودشو بیمه خویش فرما کرده بعد رفته سرکار و از محل کارش بیمش کردن بعد دوباره از کارش درومده میتونه دوباره خودشو بیمه خویش فرما کنه؟تا چند بارامکانش هست؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام وقت بخیر ،بله می تونند ،محدودیتی ندارد

  27. دلسوز گفت:

    با درود، یک سوال دارم، من تقریبا برای کامل کردم سی سال کارم دو سال و اندی زمان دارم، و شرکت‌ها سوابق بیمه ایی رو بسیار پایین رد میکنند، آیا میتونم خودم، این عدد رو بر مبنای سقف بیمه تامین اجتماعی رد کنم جهت بازنشستگی؟ اگر میشه هزینه ی اون چقدر میشه؟ با سپاس.

    1. fazaeli گفت:

      سلام خیر ، بیمه اختیاری براساس میانگین سه ماه آخر محاسبه می شود

  28. Setare گفت:

    با درود من چند ماه بیمه دارم و از تاریخ آخرین بیمه که توی سرکار برام رد میکردن چهار سال گذشته آیا میتونم بیمه خویش فرما رو رد کنم ؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام بله امکانش هست

  29. حامد گفت:

    سلام و خسته نباشید بنده خیاط هستم به خاطر یه سری از مشکلات نمیتونم جواز کسب برای بیمه اجباری بگیرم میخواستم بدونم هزینه بیمه اختیاری ۲۷ درصد و ماهانه یک میلیون پنصده یا گزینه های که درصد کمتریم باشه وجود داره

    1. fazaeli گفت:

      سلام وقت بخیر میتوانید از بیمه مشاغل آزاد نیز استفاده کنید که هزینه کمتری دارد

  30. مجید گفت:

    عرض سلام و خسته نباشید
    بنده آقا و حدود 49 سال سن و حدود 25 سال سابقه بیمه اجباری دارم. قبلا (10سال قبل) از بیمه بیکاری استفاده نموده ام (18ماه) آیا امکان استفاده از بیمه بیکاری مجدد وجود دارد؟ در صورت مثبت بودن استفاده از آن تاثیری روی مبلغ دریافتی بازنشستگی دارد یا خیر؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام اگر بیمه بیکاری متصل به بازنشستگی شما شود باعث کم شدن مبلغ دریافتی مستمری می‌شود

  31. مجید سقائی گفت:

    عرض سلام و خسته نباشید
    بنده مذکر 48 سال سن ، دارای بیست و چهار سال و نیم سابقه بیمه اجباری ، 18 ماه بیمه بیکاری استفاده نموده ام (10 سال قبل) ، آیا اکنون امکان استفاده از بیمه بیکاری برایم وجود دارد یا خیر؟؟؟
    – آیا استفاده از بیمه بیکاری تأثیری بر روی میزان دریافتی دوران بازنشستگی دارد یا خیر؟؟؟
    – تحمل محل کار فعلی برایم سخت است چگونه باید از مجموعه جدا شوم که بتوانم از بیمه بیکاری استفاده نمایم؟؟

    1. fazaeli گفت:

      سلام وقت بخیر امکان دریافت بیمه بیکاری دارید
      بعد از پایان قرارداد از کارفرما نامه عدم نیاز گرفته و اقدام به ثبت بیمه بیکاری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *