حقوقی

مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی و نحوه مشاهده آن

مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی

مفاصا حساب بیمه به برگه تسویه حسابی که پس از پرداخت بدهی‌های مربوط به سازمان بیمه، از سوی این سازمان صادر شده و به عنوان یک مدرک تسویه کامل بدهی به فرد متقاضی داده می‌شود، می‌گویند. نحوه مشاهده این برگه، با مراجعه به سامانه خدمات اینترنتی مربوط به سازمان بیمه و با ارائه مدارک لازم، انجام می‌شود. در این برگه گزارش‌های تسویه حساب با بیمه قرار گرفته است.

صفر تا صد مفاصا حساب بیمه

مفاصا حساب بیمه، در سه مورد صادر می‌شود و همه افراد، ملزم به دریافت این برگه می‌باشند. این موارد عبارتند از:

  1. زمانی که کارفرما کارگاهی که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی است، تصمیم بگیرد که عین ملک یا منافع آن را به فرد دیگری انتقال دهد، باید پیش از مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، بدهی مربوط به حق بیمه و جرایم متعلق به آن را پرداخت نموده و بعد از دریافت، جهت انتقال کارگاه اقدام کند.
  2. از موارد دیگر الزام به دریافت مفاصا حساب بیمه، تمدید پروانه کسب کارفرمایی است که مشمول قانون تامین اجتماعی و قانون کار می‌باشد. البته در زمان تمدید پروانه کسب این کارفرمایان وزارت خانه‌ها، اتاق‌های اصناف و شهرداری باید مفاصا حساب را از فرد متقاضی تمدید پروانه کسب، دریافت نمایند.
  3. قراردادهای تکلیف قانونی بیمه کردن کارگران و مقاطعه کاری هم از دیگر از موارد اجباری اخذ مفاصا می‌باشد. با این توضیح که در قرارداد پیمانکاری یا همان مقاطعه‌کاری، فرد پیمانکار ملزم به بیمه کردن همه کارگران می‌باشد. در نتیجه کارفرما در قرارداد منعقد شده با مقاطعه‌کار، باید شرط کند که جهت بیمه نمودن کارگران اقدام نماید. در این شرایط، پرداخت 5 درصد مبلغ باقیمانده قیمت کار پیمانکار در انتهای زمان قرارداد، به شرط دریافت و ارائه مفاصا حساب می‌باشد.

دریافت مفاصا حساب بیمه

دریافت مفاصا حساب بیمه

تکمیل و ارسال مدارک لازم، یکی از مهم‌ترین گام‌ها، جهت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی است. برای این امر در ابتدا باید نامه تسویه حساب بیمه فرستاده شود. حتما توجه کنید که در نامه تسویه حساب بیمه خود، گزارش‌‌های مرتبط با تسویه حساب شما با بیمه تامین اجتماعی، قید شود.

پس از فرستادن گواهینامه پایان کار، لازم است تا اطلاعاتی در راستای مدت زمان قراردادهای عمرانی و غیرعمرانی شما توسط شخصی که مسئولیت پرونده را به عهده دارد، ذکر شود. پس از ارسال نامه و تعیین شدن اطلاعات مورد نیاز، مابه‌تفاوت آن تعیین و دریافت می‌گردد. در این شرایط، سازمان بیمه باید برگه تسویه حساب بیمه شما را تحویل دهد.

مدارک دریافت 

مدارکی که شما جهت اخذ نیاز دارید، در زیر عنوان شده است: 

  • نامه درخواست مفاصا حساب بیمه از سوی کارفرما یا همان انتقال دهنده که در آن، نام و نشان کارفرما ذکر شده باشد.
  • تاریخ شروع و پایان قرارداد
  • اعلام موضوع قرارداد
  • اعلام مبلغ کل کارکرد بر اساس صورت وضعیت
  • اعلام روش تامین مصالح
  • ارائه صورت وضعیت قطعی
  • آخرین آگهی تغییرات، ارائه آگهی تاسیس 
  • ردیف پیمان و کد کارگاهی که دریافت آن نیاز به معرفی نامه انتقال دهنده و کپی قرارداد می باشد.
  • گواهی معرفی کارفرما
  • صدور برگه کد کارگاهی و مقدار بدهی ردیف پیمان 
  • کارت ملی و کپی شناسنامه اشخاص حقیقی
  • ثبت ارزش افزوده اشخاص حقیقی
  • اساسنامه اشخاص حقیقی

مفاصا حساب بیمه ساختمانی

در برگه مفاصا حساب بیمه ساختمانی، ذکر خواهد شد که یک ساختمان یا آپارتمان هیچگونه بدهی به بیمه ندارد. در زمان بستن هر نوع قرارداد یا نقل و انتقال ساختمان، شخص انتقال دهنده وظیفه دارد که مفاصا حساب ساختمان را از سازمان بیمه اخذ نموده و به شخص انتقال گیرنده تحویل دهد. این عمل به معنی خاتمه قرارداد انتقال دهنده با بیمه است. 

مفاصا حساب بیمه مغازه

در خصوص مفاصا حساب بیمه مغازه‌ها و املاک تجاری باید بر اساس ماده 37 قانون بیمه تامین اجتماعی، در مغازه و املاک تجاری، در زمان نقل و انتقالات آن مانند فروش، رهن، اجاره و… دفاتر اسناد رسمی پیش از تنظیم نهایی سند، در رابطه با میزان بدهی بیمه مغازه مورد معامله اطمینان یابد.

 در این رابطه باید از سازمان بیمه، نامه‌ای مکتوب بگیرند تا تامین اجتماعی مفاصا حساب آن ملک را صادر کند. اگر پس از نهایی شدن نقل و انتقال مشخص شود که فرد انتقال دهنده به سازمان بیمه بدهی داشته است، دو طرف معامله نسبت به پرداخت بدهی به سازمان بیمه مسئولیت تضامنی دارند.

نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی

نحوه دریافت مفاصا حساب بیمه

این موضوع کار سختی نیست و در مراحلی بسیار جزئی انجام می‌شود. مراحل درخواست اخذ مفاصا حساب به صورت زیر است:

  1. از طرف کارفرما یا همان واگذار کننده کار، نامه درخواست دریافت مفاصا حساب به پیمانکار ارائه می‌شود.
  2. کل مبلغ کارکرد باید بر مبنای صورت وضعیت اعلام شده جهت هزینه‌ها، مشخص شود.
  3. باید در نامه‌ای که جهت درخواست تسویه حساب ارائه می‌شود، مشخص شود که مصالح چگونه تامین می‌گردد.
  4. صورت وضعیت قطعی و آگهی تاسیس برای اشخاص حقوقی باید تهیه شود. صورت وضعیت باید به همراه تغییرات انجام شده مشخص شود.
  5. در مراحل انتهایی میزان مبلغ مورد حساب از مبلغی که به طور ماهانه به سازمان بیمه پرداخت ‌شده، کسر می‌گردد.
  6. در نهایت هزینه‌ای که لازم است جهت دریافت نامه مفاصا حساب به بیمه، پرداخت کنید و مابه‌تفاوت باقی می‌ماند که بعد از دریافت آن‌ها شما می‌توانید نامه تسویه حساب بیمه را به آسانی دریافت نمایید.

فرمول محاسبه

در این بخش نحوه محاسبه مفاصا حساب بیمه و نحوه محاسبه ذخیره بیمه پیمانکاری را عنوان کرده‌ایم:

قراردادهای مشمول سازمان بیمه، به دو بخش تقسیم می‌شوند:

قراردادهای مشمول طرح‌های عمرانی

درباره بخش اول چند قسمت جزیی وجود دارد:
در برخی شرایط یک قرارداد به عنوان قرارداد عمرانی به حساب می‌آید که قراردادها بر مبنای قراردادهای مشاوره‌ای و پیمانکاری منعقد شده باشد و بخشی از بودجه از محل اعتبارات عمرانی تامین شده باشد.

  • مفاصا حساب قراردادهای مشاوره‌ای 

حق بیمه در قراردادهای مشاوره‌ای اینگونه است که 6/1 درصد حق بیمه بیکاری به علاوه 14 درصد ناخالص کارکرد که در مجموع به مقدار 6/15 درصد ناخالص کارکرد است.

  • مفاصا حساب قراردادهای پیمانکاری

در قراردادهای پیمانکاری، 6 درصد ناخالص کارکرد، به علاوه 6/ درصد به عنوان بیمه بیکاری می‌باشد که در مجموع 6/6 درصد ناخالص کارکرد است.

قراردادهایی که غیرعمرانی هستند

کلیه قراردادهایی که شرایط لازم جهت تبدیل به قراردادهای عمرانی را ندارند، در قسمت قراردادهای غیر عمرانی جای می‌گیرند.
نحوه محاسبه قراردادهای غیرعمرانی اینگونه است:
%27  ضریب دستمزد عملیات قرارداد x کل ناخالص کارکرد = حق بیمه قرارداد

درصد مفاصا حساب بیمه

درصد مفاصا حساب بیمه در قراردادها متفاوت است. برای مثال سپرده بیمه کلیه قراردادهای دستمزدی و خدماتی غیر مکانیکی 16.67% مبلغ قرارداد است.

 به عنوان مثال اگر قرارداد کارفرما با مجری  100.000.000 ریال است، 16.670.000 ریال آن بدهی به بیمه است و باید به وسیله پیمانکار یا مجری پرداخت گردد.

مجری وظیفه دارد پایان هر ماه فهرست بیمه 30 درصد را ارائه کند. پس از مدت قرارداد، اگر مثلا مجموع لیست‌های حقوق 10.200.000 ریال گردد، باید مجری  6.470.000 ریال = ( 10.200.000 – 16.670.000) دیگر نیز به بیمه پرداخت نماید تا برگه مفاصا حساب را بگیرد. اگر در رابطه با مفاصا حساب هر سوالی دارید می‌توانید با گروه مشاورین نوین تماس بگیرید.

سوالات متداول

مفاصا حساب بیمه شامل چه اطلاعاتی می‌شود؟

  • نام بیمه‌گر و بیمه‌گذار
  • شماره بیمه‌نامه
  • مدت قرارداد
  • مبلغ بیمه‌نامه
  • حق بیمه پرداختی
  • خسارت‌های پرداختی
  • خسارت‌های معوقه

مفاصا حساب بیمه چه زمانی صادر می‌شود؟

 معمولاً در پایان یک قرارداد بیمه صادر می‌شود. همچنین، در صورتی که قرارداد بیمه قبل از موعد مقرر خاتمه یابد، در آن زمان صادر می‌شود.

مفاصا حساب بیمه چه اهمیتی دارد؟

 مفاصا حساب بیمه سندی مهم است که نشان‌دهنده تسویه حساب کامل بیمه‌گر و بیمه‌گذار است. این سند می‌تواند در صورت بروز اختلاف بین بیمه‌گر و بیمه‌گذار، به عنوان مدرک قانونی مورد استفاده قرار گیرد.

 مفاصا حساب بیمه چگونه صادر می‌شود؟

 معمولاً به صورت الکترونیکی صادر می‌شود. بیمه‌گر پس از بررسی سوابق بیمه‌گذار و تسویه حساب کامل با وی، مفاصا حساب بیمه را به صورت الکترونیکی به بیمه‌گذار ارسال می‌کند.

 مفاصا حساب بیمه را چگونه دریافت کنم؟

 برای دریافت می‌توانید با بیمه‌گر خود تماس بگیرید و درخواست صدور مفاصا حساب بیمه را بدهید. همچنین، می‌توانید به صورت الکترونیکی به سایت بیمه‌گر خود مراجعه کنید و مفاصا حساب را دریافت کنید.

مفاصا حساب بیمه را چگونه بررسی کنم؟

 باید اطلاعات موجود در سند را با سوابق بیمه‌ای خود مطابقت دهید. همچنین، باید دقت کنید که مبلغ حق بیمه پرداختی و خسارت‌های پرداختی در سند صحیح باشد.

اگر در مفاصا حساب بیمه مشکلی وجود داشته باشد، چه کاری باید انجام دهم؟

 باید با بیمه‌گر خود تماس بگیرید و مشکل را گزارش دهید. بیمه‌گر موظف است مشکل را بررسی کند و در صورت لزوم، مفاصا حساب بیمه را اصلاح کند.

1 از 5 - (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *