حقوقی

همه چیز درباره قرارداد کار موقت + نمونه قرارداد کاری موقت

قرارداد کار موقت یا قرارداد کار با مدت معین یکی از انواع قرارداد کاری و مهم‌ترین مسئله در حوزه روابط کارگری و کارفرمایی است. تنظیم قرارداد کاری در بخش خصوصی بیشتر از نوع قرارداد کاری موقت است. در این نوع قرارداد طرفین هیچ تعهدی نسبت به تمام سال‌های خدمت نیروی انسانی به یکدیگر ندارند؛ ولی می‌توانند مدت معینی را از چند ماه تا چند سال تعیین کنند. در این مقاله از مجموعه مشاوران نوین به بررسی قرارداد کاری موقت پرداخته‌ایم. 

قرارداد کار موقت چیست 

قرارداد کار موقت نوعی قرارداد کار است که بین کارفرما و شخصی که در یک بازه زمانی معلوم می‌خواهد با کارفرما همکاری کند، منعقد می‌شود و برای مدت زمان معین روابط کاری آن‌ها شکل می‌گیرد. محدودیتی برای تعیین زمان این نوع قرارداد وجود ندارد و بازه زمانی می‌تواند از چند ماه تا چند سال باشد. بعد از امضای قرارداد کار، طرفین باید به تمام مفاد قرارداد در بازه زمانی مندرج در قرارداد متعهد باشند. دو نکته زیر در رابطه با قرارداد کاری موقت وجود دارد:

مفاد قرارداد کاری موقت 

مفاد قرارداد کاری موقت

در تنظیم این نوع قرارداد کاری با توجه به توافقات طرفین و قانون کار باید مفاد آن تعیین شود که شامل موارد زیر می‌شود:

مشخصات و اطلاعات دقیق طرفین 

در قرارداد کار باید مشخصات کارگر و کارفرما در قرارداد ذکر شود. این مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، مدرک تحصیلی، وضعیت تاهل، آدرس و شماره تلفن است.

  • مدت قرداد باید مشخص شود: تاریخ شروع و پایان همکاری در قرارداد باید ذکر شود. 
  • موضوع قرارداد واضح و روشن باشد: ماهیت شغل و کار به صورت واضح باید مشخص شود. 
  • حقوق و جزئیات پرداختی باید به طور واضح مشخص شود: به صورت واضح باید میزان حقوق و دستمزد مشخص شود. حداقل‌های حقوق قانونی مانند خوار‌وبار، حق مسکن، سابقه کار و دستمزد نباید از حداقل‌های قانونی کمتر باشد. 
  • به طور دقیق ساعت كار مشخص شود: مطابق با قانون کار ساعت کاری کارکنان باید مشخص شود. 
  • تعیین محل انجام خدمت بدون ابهام: به طور دقیق باید محل انجام کار یا خدمت تعیین شود. 
  • ذکر تعهدات کارگر و کارفرما باید در قرارداد ذکر شود: تعهدات بین کارگر و کارفرما باید در قرارداد ذکر شود. 

تفاوت قرارداد کار موقت با دائم

در قرارداد کار موقت از همان ابتدا تاریخ شروع و پایان کار مشخص می‌شود؛ ولی در قرارداد دائمی تاریخ شروع کار ذکر می‌شود اما زمان پایان مشخص نمی‌شود.  

حداقل مدت قرارداد کار موقت 

تعیین حداقل مدت قرارداد کاری موقت یکی از نکاتی است که در تنظیم قرارداد باید به آن توجه کرد. در تعیین حداقل مدت قرارداد کاری باید به نکات زیر توجه کنید:

  • به توافق بین خود و کارفرما توجه کنید.
  • حداقل مدت زمان کار باید مطابق با قانون باشد.
  • مطابق با شرایطی باشد که در قرارداد تعیین شده است.
  • شکل قانونی و توافقات بین کارگر و کارفرما از مواردی هستند که در تعیین حداقل مدت زمان کاری نقش مهمی دارند. 

حداکثر قرارداد کار موقت

تعیین حداکثر قرارداد کاری موقت باید بر اساس توافق طرفین باشد. حداکثر مدت زمان این نوع قرارداد کاری برای دوره آموزشی کارگر ساده یک ماه و دوره آموزشی کارگر ماهر سه ماه است. به طور کلی تعیین حداکثر زمان این نوع قرارداد بر اساس توافق و تراضی بین طرفین (کارفرما و کارگر) انجام می‌شود. 

قرارداد کار موقت با مدت معین 

در قرارداد کاری موقت با مدت معین از همان ابتدای تاریخ شروع قرارداد، پایان کار مشخص خواهد شد و کارفرما حق ندارد در طول مدت قرارداد جز در مواردی خاص قرارداد را فسخ کند. از مزایا این نوع قرارداد می‌توان به حمایت قانونی، امنیت شغلی، انتظارت عملکرد خوب، آرامش خاطر و انعطاف‌پذیری اشاره کرد. 

تفاوت قرارداد معین و قرار دائم 

در قرارداد معین تاریخ پایان کار در قرارداد مشخص شده است؛ ولی در قرارداد دائمی مدت پایان کار در آن تعیین نشده است. کارفرما اجازه ندارد، قرارداد دائم را موقت کند. تمدید قرارداد معین به معنی دائمی شدن آن نیست. 

تفاوت قرارداد کار موقت با معین 

در قرارداد کاری موقت تاریخ پایان کار مشخص نشده است؛ ولی در قرارداد معین تاریخ پایان کار در آن بیان شده است. 

نمونه قرارداد کار موقت

نمونه قرارداد کار موقت یا معین 

اگر می‌خواهید با نمونه قرارداد کاری موقت آشنا شوید کافی است با مجموعه ما (گروه مشاوران نوین) ارتباط بگیرید. اگر روابط کاری شما به گونه‌ای است که می‌خواهید با کارفرمای خود یک قرارداد اختصاصی تنظیم کنید و تعهدات و شروط ویژه‌ای را در متن قرارداد درج کنید باید در چهارچوب‌های قانون کار این کار را انجام دهید. از انواع نمونه قرارداد کار موقت می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

نمونه قرارداد کار موقت بدون بیمه 

هیچ قرارداد کاری موقت بدون بیمه اعتباری ندارد؛ چون طبق قانون بیمه یکی از شرایط لازم برای اعتبار قرارداد کاری است و این موضوع به نفع کارفرما نیست.‌

نمونه قرارداد کار سه ماهه 

کارفرما و کارگر می‌توانند مدتی را به عنوان دوره آزمایشی تعیین کنند. این دوره باید از ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  • فقط برای کارگر ماهر و با تخصص بالا باید از دوره آزمایشی سه ماه استفاده کرد. 
  • در دوره آزمایشی هر کدام از طرفین می‌توانند بدون اخطار قبلی رابطه کاری را قطع کنند.
  • کارفرما باید تمام حقوق کارگر را در مدتی که کار کرده است با قطع رابطه پرداخت کند.

نحوه تنظیم قرارداد کار موقت 

در قرارداد موقت کارفرما باید تمام حق‌وحقوق کارگر را پرداخت کند و موقتی بودن کار به هیچ عنوان به کارفرما اجازه نمی‌دهد که مسئولیت خود را انجام ندهد. نحوه تنظیم قرارداد کاری موقت به این صورت که تمام اطلاعات هویتی کارگر و کارفرما باید در ستون‌های مربوطه درج شود. تاریخ شروع و پایان قرارداد و سایر شرایط مانند ساعت کاری و میزان حقوق و دستمزد باید در قرارداد ذکر شوند و در پایان، قرارداد باید توسط کارفرما و کارگر امضا شود. 

شرایط فسخ قرارداد کاری موقت سه ماهه برای دوره‌های آموزشی وجود دارد و همان طور که قبلا اشاره کرده‌ایم این دوره برای کارگر ماهر سه ماه و برای کارگر ساده یک ماه است. در این دوره آموزشی کارفرما به خوبی متوجه می‌شود که آیا کارگر می‌تواند کار محول شده به او را به خوبی انجام دهد و با روحیات او کار هماهنگ است یا نه و اگر کارفرما با محک زدن کارگر متوجه مناسب نبودن او برای کار مورد‌نظر شود، می‌تواند قرارداد را فسخ کند و کارگر هم می‌تواند خودش این قرارداد را فسخ کند.

 برای تنظیم قرارداد کار می‌توانید با وکیل اداره کار که در مجموعه ما (گروه مشاوران نوین) حضور دارند، ارتباط بگیرید تا قراردادی قانونی را تنظیم کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *