قرارداد کارآموزی

کارآموزی یکی از راه های ورود به بازار کار برای جوانان و فارغ التحصیلان جویای کار و بدون تجربه کار است. افراد با گذراندن دوره کارآموزی علاوه بر آموزش کار و کسب تجربه می­توانند سرمایه لازم برای ایجاد کار مستقل در آینده را نیز به دست آورند.

با توجه به متقاضیان بسیار دوره کارآموزی از گذشته تا امروز، قانون کار در یک فصل مجزا به حقوق و قوانین آن پرداخته است. اگر شما به دنبال طی کردن دوره کارآموزی هستید و یا اگر کارفرما هستید و قصد جذب نیروی کارآموز را دارید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا مفاهیم و قوانین کارآموزی را بررسی کنیم.


کارآموز کیست؟

طبق ماده 12 قانون کار:« از لحاظ مقررات این قانون، کارآموز به افراد ذیل اطلاق می‌شود:
‌الف - کسانی که فقط برای فراگرفتن حرفه خاص، بازآموزی یا ارتقاء مهارت برای مدت معین در مراکز کارآموزی و یا آموزشگاه‌های آزاد آموزش‌می‌بینند.
ب - افرادی که به موجب قرارداد کارآموزی به منظور فرا گرفتن حرفه‌ای خاص برای مدت معین که زاید بر سه سال نباشد، در کارگاهی معین به‌کارآموزی توام با کار اشتغال دارند، مشروط بر آن که سن آنها از ۱۵ سال کمتر نبوده و از ۱۸ سال تمام بیشتر نباشد.»


قرارداد کارآموزی

همانند قراردادکار که میان کارگر و کارفرما منعقد می­شود، باید میان کارفرما و کارآموز نیز قرارداد کارآموزی بسته شود. قرارداد کارآموزی براساس قانون قراردادی است که بین کارفرما و کارآموز منعقد می­گردد و مواردی از جمله مشخصات طرفین قرارداد، تعهدات کارآموز و کارفرما، مدت زمان کارآموزی، محل کارآموزی و ... در آن درج می­شود.


 انواع قرارداد کارآموزی

 قرارداد کارآموزی بر اساس موضوع و طرف قرارداد می‌­تواند سه دسته تقسیم می­شوند:

۱- قرارداد کارآموزی توام با کار:

رایج ترین نوع قرارداد کارآموزی قرارداد کارآموزی توام با کار است. این قرارداد با نوجوانی که کمتر از 15سال وبیشتر از 18 سال سن ندارد منعقد می­گردد، همچنین ساعات کار کارآموز نباید از 6ساعت در روز بیشتر شود. کارآموزان این دسته تابع مقررات “کار نوجوانان” در قانون کار خواهند بود. مندرجات این نوع از قرارداد شامل مواد ذیل است: تعهدات طرفین ، سن کارآموز، مزد کارآموز، مدت قرارداد، محل کارآموزی، حرفه یا شغل کارآموز، شرایط فسخ قرارداد(در صورت لزوم) و هر نوع شرایط دیگری که طرفین در حدود مقررات ذکر آن را لازم بدانند.

۲- قرارداد کارآموزی افراد شاغل:

افراد شاغل یا کارگران ممکن است برای ارتقا مهارت یا مطابق توافق با کارفرما به مراکز کارآموزی مراجعه نمایند. کارگران شاغلی که مطابق این قرارداد در مراکز کارآموزی پذیرفته می‌­شوند از حقوق خاصی برخوردار خواهند بود :

الف) رابطه استخدامی کارگر در مدت کارآموزی قطع نمی­شود و جزو سوابق کارگر خواهد بود.

ب) مزد کارگر در این دوره کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنا نخواهد بود.

ج) مزایای غیر نقدی یا کمک هایی که باید به کارگر پرداخت شود در دوره کاراموزی برقرار خواهد بود.

۳- قرارداد کارآموزی افراد غیر شاغل:

اشخاص ممکن است بر حسب علاقه یا برای ارتقا مهارت های خود به مراکز آموزش مهارت مراجعه کنند؛ در این صورت فرد موظف به پرداخت شهریه است و آموزشگاه نیز طبق ماده ۱۱۸ قانون کار موظف به تجهیز آموزشگاه و فراهم کردن دوره های منظم و کامل کارآموزی است.

طبق مواردی که ذکر کردیم عقد قرارداد کارآموزی هم برای کارآموز و هم برای کارفرمایان بسیار اهمیت دارد و قرارداد کارآموزی حاوی نکات ظریف حقوقی است که با رعایت این نکات می­توان از تضییع حقوق طرفین جلوگیری کرد.

اگر نیاز به قرارداد کارآموزی و سایر قراردادهای کار دارید می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد را در قسمت تنظیم اوراق قضایی ثبت کنید تا کارشناسان گروه مشاوران نوین بهترین قرارداد متناسب با شرایط شما را تهیه و تنظیم نمایند.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

برای گذاشتن نظر ابتدا وارد شوید